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duminică

Clatite reteta franceza/Crepes

http://www.videojug.com/film/how-to-make-french-crepes



http://blog.giallozafferano.it/rosy74/2011/04/30/crepes-al-cacao-con-salsa-al-cioccolato/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=sonia+peronaci

http://ricettosando.blogspot.com/2011/11/linguine-al-cartoccio.html

http://www.lospicchiodaglio.it/ricetta/crepes-gelato-caramello

sursa=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=251769444895286&set=a.249997951739102.58990.249993068406257&type=3&theater-Le crepes alla nutella e banane
Ingredienti:
100 gr. farina | 40 gr. zucchero | 2 uova | 1 tazza latte intero | 40 gr. burro fuso | nutella | 2 banane

Versare la farina setacciata in una ciotola, aggiungere il latte a filo continuando a mescolare per non fare formare dei grumi.
Aggiungere le due uova e mescolare bene ed infine il burro fuso. Lasciare riposare la pastella coperta per 30 minuti.
Una volta trascorso questo tempo cuocere a mestolate in un pentolino antiaderente per crepes la pastella.
Ottenere le crepes e conservarle una sopra l'altra.
Farcire con le banane tagliate a rondelle e la nutella. Chiuderle e cospargerle con della nutella e dei confettini colorati a piacere



http://www.lospicchiodaglio.it/ricetta/crepes-gelato-caramello

http://blog.giallozafferano.it/ipasticcidicaty/crepes-dolci-e-salate-ricetta-base/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=blog+giallo+zafferano

http://www.gnamgnam.it/2012/05/09/crepes-ai-funghi.htm

http://www.odealvino.com/dolci/crepes-alla-nutella-bimby.html



Chocolate crepes- sursa facebook-recipes of the world

Ingredients:

1 cupall-purpose flour
1/3 cupsugarsee savings
1/3 cupunsweetened cocoa powder
2 eggs, lightly beatensee savings
1 cupmilksee savings
2 Tbsp.butter, meltedsee savings
1 tsp.vanilla
1/2 cupwhipping cream
2 Tbsp.sugarsee savings
Nutmeg Vanilla Sauce (recipe below)
Chocolate curls
Method:
In a small bowl, stir together flour, 1/3 cup sugar, and cocoa powder; set aside. In a medium bowl, whisk together eggs, milk, butter, and vanilla; add flour mixture and whisk until combined. Let batter stand at room temperature for 20 minutes.
Heat a lightly greased 8-inch skillet over medium-high heat; remove from heat. Pour 3 tablespoons of batter into center of skillet. Lift and tilt skillet to spread batter and coat bottom of pan. Return skillet to heat; cook one side only about 121/2 minutes or until the top is no longer shiny. Invert pan over paper towels to remove finished crepes. Repeat with remaining batter, making 12 crepes total. (Adjust heat as necessary during cooking, greasing skillet and stirring batter if needed.)
In a chilled medium bowl combine whipping cream and 2 tablespoons sugar. Beat with an electric mixer on medium speed until soft peaks form.
To serve, fold each crepe in half. Fold in half again, forming a triangle. Place two crepes on each of six shallow dessert plates. Drizzle with Nutmeg Vanilla Sauce; top with whipped cream and chocolate curls. Makes 6 servings





Ingredienti e dosi per 4 persone
40 cl di latte
250 g di farina
3 uova
1 presa di sale
Burro per friggere
Nutella
Zucchero a velo

Preparazione

Le dosi sono per 12 crepes.
Mescolate bene la farina con il latte.
Aggiungete le uova e il sale e lavorate fino a ottenere una pastella liscia.
Ungete una padellina con il burro, scaldatela e versatevi un mestolino di pastella.
Muovete la padellina affinché la pastella ricopra tutto il fondo e cuocete fino a quando la crepe non risulti dorata.
Spalmate le crepes così ottenute di Nutella, ripiegatele in due o in quattro parti e servitele calde e spolverizzate di zucchero a velo.

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