FoodieBlogroll

duminică

Prajitura cu foi de napolitana si crema caramel cu nuci/Prajitura Lica

Varianta caiet mama

Foi de napolitana cu crema de nuci

300 gr zahar
150 gr nuci taiate marunt
150 gr unt sau margarina
4 galbenusuri

-150 gr zahar se freaca cu untul spuma , apoi se pune treptat cate un galbenus
-150 gr zahar se caramelizeaza intr-o cratita apoi se adauga nucile taiate marunt si se mai prajesc putin cu zaharul , se urma se toarna untul frecat spuma cu zaharul si galbenusurile de mai sus si se fierb pana se desprinde de fundul cratitei

Se pune fierbinte intre foi si se pune deasupra foilor o greutate.
Se taie rece.

Varianta 2

150 gr zahar tos
250 gr nuca tocata
250 gr unt
80 gr zahar pudra
3 galbenusuri
5 foi napolitana

Se caramelizeaza zaharul tos si se adauga nucile
Cand se racoreste putin se toarna untul frecat spuma cu zaharul pudra , apoi galbenusurile pe rand.
Se umplu cate 2 foile de napolitana si se pune peste napolitane o greutate pana a doua zi.Se taie a doua zi bucati.


Alte variante


http://anditudor.blogspot.com/2009/08/prajtura-cu-foi-de-napolitana-3.html

http://www.bucatarmaniac.ro/2009/03/napolitane-cu-caramel-si-nuci.html


http://www.petitchef.ro/retete/prajitura-cu-foi-lica-zahar-caramelizat-fid-296565

2 comentarii:

  1. e o reteta faina! ( am ajuns aici cautand reteta de napolitane, dar imi place ce am descoperit!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita.E doar o colectie de foi si bucatele de hartie scrise de pe vremuri de mama si restu sunt linkuri cu variantele care le consider reusite din alte mancaruri.Nu sunt o specialista insa , vreau sa le am la indemana cand mi-e dor de ceva.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese