FoodieBlogroll

sâmbătă

Prajitura Durerea

Reteta e primita de la matusa din Rosia Montana dar nu am apucat sa o fac inca .

Compozitie :9 oua,250 gr zahar,1 zahar vanilat, 6 linguri nuca macinata, 6 linguri faina,1-2 linguri pesmet

Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga albusurile batute spuma , faina, nuca, toate pe rand.Se coace la foc potrivit intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Crema: 250 gr unt, 3 linguri cafea naturala, 2 galbenusuri, 250 gr zahar pudra, 150 gr nuca prajita si taiata cu cutitul nu macinata

Se freaca untul cu zaharul , se adauga galbenusurile si incet se pune cafeaua si la sfarsit nuca taiata.
Crema se poate adauga pe blat sau se poate taia blatul in doua si se adauga crema intre .

Glazura:

7 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri cacao,
Se fierb toate cele de mai sus si apoi se adauga 150 gr unt .
Glazura calda se toarna peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Foodie blogroll

emag3

Prima lista nu mai suporta alte adrese